Žuvies patiekalų receptai

Kiauliena su austrių padažu
Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir išmaišyti su šaukšteliu miltų, 2 šaukšteliais šerio, žiupsneliu cukraus ir šaukšteliu aliejaus. Keptuvėje pakaitinti porą šaukštų aliejaus ir 1 minutę pakepti šviežią smulkintą imbierą. Sudėti kiaulieną ir kepti kol paruduos. Įpilti 4 šaukštus vištienos sultinio ir paruoštą mišinį iš šaukšto miltų, 2 šaukštelių vandens, 2 šaukštų austrių padažo ir žiupsnelio pipirų. Užvirti ir uždengus patroškinti 3 minutes.

Austrių sriuba
Ingredientai: Austrės 18 vienetų Kiaušiniai tryniai 3 vienetai Pienas 1 litras Petražolės smulkinta 1 šaukštas Sviestas 2 šaukštai Kvietiniai miltai 1 šaukštas Druska pagal skonį Juodieji pipirai pagal skonį Gaminimas: Ištirpinkite sviestą puode ir jame miltus geltonos spalvos. Įpilkite pieną, druską, pipirus. Maišydami virkite 20 min. Po to sudėkite išvalytas, austres ir dar 10 min. Trynius išplakite ir supilkite į sriubą maišant, nesukibtų (bet jau nevirkite). Sriuba būti tiršta, ja patiekiant apibarstyti petražolėmis.

Austrių apkepėlė
Ingredientai: 6–8 austrių laurų lapelio keleto kvapiųjų pipirų citrininių prieskonių druskos 100 ml grietinėlės 50 g fermentinio sūrio 5 plonų šoninės juostelių Gaminimas: Austres atverti, išimti minkštimą ir sudėti į puodą su vandeniu. Įdėti laurų lapelį, pipirų ir užvirinti. Nukėlus nuo ugnies palikti 5–7 min. Apvirtas austres perdėti į keraminį kepimo indą, pabarstyti citrininiais prieskoniais, pagardinti druska ir supilti grietinėlę. Apkepėlės viršų tolygiai pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Šoninės juosteles apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje, pagardinti prieskoniais. Išdėlioti ant karštos apkepėlės. Patiekti su balta duona.